2. Cura chirurgicală a ginecomastiei – Procedura medicală

Ce tip de intervenție se poate alege?


Alegerea unei tehnici adecvate pentru corecția ginecomastiei poate depinde de multipli factori:
-cauza ginecomastiei
-excesul de țesut mamar și compoziția particulară a acestuia – grăsime, țesut glandular sau piele
-vârsta și starea generală de sănătate
Acestea tehnici permit reducerea volumui sânului și accentuarea mușchiului pectoral. În plus, pentru ca sânul să dobândească un aspect natural, excesul de piele poate fi îndepărtat, forma areolei (zona pigmentată din jurul mamelonului) poate fi corectată și poziția mamelonului poate fi readusă la normal. Aceste intervenții chirugicale, ce cuprind mastectomia subcutanată și liposucția, durează sub 2 ore și presupun incizii de mici dimensiuni, ce lasă cicatrici minore, camuflate. Pentru realizarea lor este necesară efectuarea anesteziei generale sau anesteziei intravenoase în asociere cu anestezie locală. Doctorul vă poate recomanda care tehnică chirurgicală este mai adecvată pentru dumneavoastră.

A. Mastectomia subcutanată presupune excizia parțială sau totală a glandei mamare și este recomandată dacă volumul sânului este crescut în special pe seama glandei mamare sau dacă excizia pielii sau repoziționarea mamelonului sunt necesare.

B. Liposucția este o tehnică adecvată în special pacienților cu țesut adipos bine reprezentat. Aceasta presupune efectuarea unor mici incizii în regiunea mamară, prin care se vor introduce canule, cu rolul de a slăbi țesutul gras. În final, adipozitatea în exces va fi sucționată cu ajutorul unui aspirator chirurgical.

C. Tehnici mixte: uneori ambele tehnici pot fi combinate în vederea obținerii unui rezultat estetic optim.
Intervenția chirurgicală pentru corectarea ginecomastiei necesită internare pe o perioadă de 2-3 zile.
Dupa operație la nivelul inciziilor vor fi aplicate pansamente. Un corset elastic sau o bustieră vor minimaliza edemul și vor susține sânul reconstruit . Uneori este necesară amplasarea unui tub de dren sub piele pentru a evacua eventuale colecții de fluid sau sânge.
La externare, veți fi instruit despre:
- ingrijiri locale necesare
- medicamente recomandate pentru a ajuta vindecarea și a reduce riscul unei infecții
- controale postoperatorii necesare


Care sunt riscurile procedurilor de corecție a ginecomastiei?


Riscuri posibile includ formarea de hematoame (colecții de sange sub piele), dezvoltarea unei infecții sau vindecarea cu dificultate. Modificarile de sensibilitate ale sânului sau mamelonului sunt de obicei temporare; este însă posibil ca anumite zone să rămână insensibile. Fumatorii se vindecă mai lent și sunt sfătuiți să înceteze fumatul cu câteva săptămâni înainte și după operație. Dacă este folosită liposucția apar riscuri suplimentare: neregularități de contur, exces de piele, anomalii de pigmentare.
La toate acestea se adaugă riscurile anesteziei. Toate trebuie discutate înaintea operației împreună cu plasticianul dumneavoastră.
Înaintea intervenției pacientul iși oferă consimțământul prin semnarea unor documente medicale, prin acesta chirurgul asigurându-se că a ințeles pe deplin procedura la care va fi supus.

Dr. Adrian Frunza

Cereți acum o programare la dr. Adrian Frunză, în cadrul Clinicii ARK!

dr.AdrianFrunza@gmail.com
+40 759 012 314.

3. Preturi cura chirurgicala a ginecomastiei în București, la Clinica ARK, ne recomandă: