1. Cura nevritei de cubital


Despre cura nevritei de cubital

Afectiunea se datoreaza compresiei nervului ulnar (cubital) pe parcursul traiectului de la nivelul membrului toracic, mai frecvent la nivelul cotului sau  al articulatiei mainii cu antebratului.

Pacientul de cele mai multe ori relateaza o senzatie de durere care debuteaza la nivelul cotului mergand spre antebrat; in timp, se instaleaza lipsa de sensibilitate la nivelul ultimelor doua degete si apare dificultatea de a efectua miscari de finete ale mainii.

Diagnosticul se stabileste pe baza aspectului clinic asociat cu explorarea numita EMG (electromiograma). Se stabileste gradul de evolutie al bolii si consecutiv planul terapeutic.

Interventia chirurgicala presupune desfiintarea cauzei de compresie a nervului si uneori modificarea traseului acestuia. Este absolut necesara respectarea programului de reabilitare postoperatorie pentru a obtine cele mai bune rezultate. Consultatia in vederea interventiei chirurgicale privind Cura nevritei de cubital are loc la Clinica ARK în București - Dorobanți-Primăverii (între Aviatorilor și Floreasca).

Dr. Adrian Frunza

Doctor Adrian Frunză, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă,
specialist "cura nevritei de cubital" Clinica ARK:

dr.AdrianFrunza@gmail.com
+40 759 012 314.
Dr. Clima

Doctor Ana Clima, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă

drclima.ana@gmail.com
+40 759 012 314.

2. Procedura medicală pentru cura nevritei de cubital, București, Clinica ARK: