1. Chirurgie Tendonul lui Ahile


Despre chirurgia leziunilor tendonului ahilean

Tendonul lui Ahile face legatura intre calcai si gamba, find cel mai mare si rezistent tendon din intregul organism. Rolul acestuia este de a facilita ridicarea pe varful degetelor de la picioare, avand un rol principal in exercitarea mersului omului.

Zona cea mai slaba vascularizata a tendonului se afla la 2-6 cm deasupra calcaneului, avand si diametrul cela mai mic, lucruri care determina o rezistenta redusa a tendonului in aceasta zona. Aici sunt cele mai frecvente ruperi sau deteriorari ale tendonului lui Ahile: tendinita, tendinoza, ruptura partiala sau totala a tendonului.

Leziunile tendonului ahilean pot fi cauzate de: suprasolicitare fizica, piciorul plat, pronatia accentuata a piciorului, scurtarea tendonului lui Achile, scurtarea muschilor gambei, deformarea oaselor calcaiului, incaltamintea necorespunzatoare purtata frecvent sau timp indelungat, efecte secundare ale unor medicamente de tip antibioticele din familia fluorochinolonelor, perfloxacina.

Simptomul pricipal al unui Tendon al lui Ahile afectat este durerea in spatele calcaiului din timpul mersului sau a ridicarii pe varfuri. Poate aparea si un nodul retrocalcanean sau tendoanul poate genera un sunet de torsionare atunci cand este solicitat.

Dioagnosticarea presupune in prealabil o radiografie de glezna, ecografie sau rezonanta magnetica nucleara - cea mai exacta, deoarece evidentiaza o eventuala inflamare a tendonului, fibroza prezenta in cazul afectarilor cronice si face diferenta intre rupturile partiale de tendon si tendinoza, lucru imposibil de realizat pentru ecografie.

Pentru o interventie chirurgicala / operație de succes la tendonul lui Ahile, vă așteptăm in cadrul sectiei de chirurgie plastica Bucuresti a Clinicii ARK, situata in zona Dorobanți-Primăverii (între Aviatorilor și Floreasca).

Dr. Adrian Frunza

Doctor Adrian Frunză, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă,
specialist "chirurgia leziunilor tendonului ahilean" Clinica ARK:

dr.AdrianFrunza@gmail.com
+40 759 012 314.
Dr. Clima

Doctor Ana Clima, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă

drclima.ana@gmail.com
+40 759 012 314.

2. Procedura medicală pentru chirurgia leziunilor tendonului ahilean, București, Clinica ARK: