1. Marirea buzelor


Despre marirea buzelor

Acidul hialuronic este o substanta prezenta in mod natural in organismal uman. Acidul hialuronic de sinteza este un gel cu diverse grade de densitate. Diferitele tipuri de acid hialuronic (de densitate mai redusa pana la formule cu o vascozitate mai mare) sunt folosite pentru a umple ridurile fine pana la cele mai profunde. Acidul hialuronic este utilizat si pentru a restaura proeminentele faciale precum si pentru a ingrosa buzele. Datorita faptului ca este un gel incolor, acidul hialuronic este potrivit pentru toate tipurile de piele, indiferent de culoare. Ameliorarile obtinute folosind acidul hialuronic vor diminua dupa 6-12 luni de tratament.


Marirea buzelor cu acidul hialuronic

Fillerele semipermanente sunt recomandate pentru umperea ridurilor profunde, restaurarea volumului facial sau corectarea lipoatrofiei (pierderea grasimii faciale). Efectul lor persista un an sau mai mult.
Hidroxiapatita de calciu este o componenta minerala a oaselor; este folosita in forma unui gel;
Acidul polilactic este un produs de sinteza biocompatibil, biodegradabil, folosit de obicei pentru fabricarea de fire absorbabile. Sub forma de filler este injectat intr-o etapa sau mai multe spatiate la cateva saptamani pentru a atinge volumul dorit.

Sferele microscopice de polimetilmetacrilat sunt suspendate intr-o solutie de colagen si injectate pentru a corecta diverse pliuri faciale. Sunt considerate un filler permanent.


Trebuie sa stiti ca fillerele semipermanente si permanente nu sunt recomandate pentru zonele foarte mobile (buzele) sau regiunile cu structura fina (regiunea pleoapelor). Aceste fillere pot fi folosite eficient pentru a da contur si volum barbiei, obrajilor si nasului.

Grasimea umana prelevata de la nivelul propriului corp poate fi de asemenea folosita ca si filler injectabil. Grasimea trebuie recoltata de la nivelul abdomenului, coapselor sau feselor folosind tehnici de liposuctie. Odata injectata in tesuturile moi, grasimea trebuie sa capete o vascularizatie proprie pentru a supravietui si a oferi o corectie pe termen lung, cu toate ca o parte din celulele componente vor fi absorbite. Grasimea ramasa si efectul ei volumetric sunt permanente, dar si ele vor diminua in mod natural pe masura ce imbatrinim. Grasimea extrasa poate fi inghetata si pastrata pentru tratamente ulterioare, dar rezultatele obtinute folosind grasime astfel pastrata nu sunt la fel de bune ca si cele folosind grasime proaspata.


Marirea buzelor

O consultatie la chirurgul plastician este primul pas in a afla cum fillerele injectabile pot fi folosite pentru a reintineri fata restaurand volumul pierdut, umpland ridurile sau imbunatatind conturul.

Consultatia va include:
- o discutie asupra asteptarilor si evaluarea cazului dumneavoastra;
- optiunile disponibile pentru reintinerirea faciala folosind fillere;
- varianta recomandata de tratament;
- rezultatele asteptate, durata rezultatelor si riscurile potentiale asociate cu folosirea unui anumit preparat.
Consultatia in vederea interventiei de marirea buzelor are loc la Clinica ARK în București - Dorobanți-Primăverii (între Aviatorilor și Floreasca).


Pentru marirea buzelor cu succes

Succesul interventiei necesita ca:
- sa va impartasiti deschis asteptarile;
- sa precizati orice tratamente efectuate anterior cu fillere si orice interventie chirurgicala de rejuvenare;
- sa expuneti in detaliu istoricul dumneavoastra medical, eventuale tratamente medicamentoase, folosirea de vitamine, suplimente alimentare, consumul de alcool, tutun, droguri recreationale;
- sa urmati intocmai recomandarile medicului.

Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti purtatoare de virus herpetic; este necesar in acest caz de a efectua un tratament in prealabil pentru a evita aparitia de leziuni herpetice la locul injectarii.


Siguranta procedurii de marire a buzelor

Nu toti medicii care injecteaza fillere  sunt chirurgi plasticieni. Asigurati-va ca medicul dumneavoastra este membru al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania cu drept de practica recunoscut de Colegiul Medicilor din Romania.

Dr. Adrian Frunza

Doctor Adrian Frunză, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă,
specialist "marirea buzelor" Clinica ARK:

dr.AdrianFrunza@gmail.com
+40 759 012 314.
Dr. Clima

Doctor Ana Clima, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă

drclima.ana@gmail.com
+40 759 012 314.

2. Procedura medicală pentru marirea buzelor, București, Clinica ARK: