1. Marirea sanilor


Despre marirea sanilor

Sanii oricarei femei isi schimba aspectul in timp, pierzandu-si forma tinereasca si fermitatea. Aceste modificari pot fi consecinta sarcinii, alaptarii, fluctuatiilor in greutate, imbatrinirii. Pot interveni in unele cazuri si factori ereditari.

Solutia destinata imbunatatirii formei sanilor dumneavoastra poate fi augmentarea  mamara. Acesta presupune folosirea unui implant preumplut cu gel coeziv care este introdus la nivelul sanului, rezultatul fiind un plus de volum, dar si un profil mai tanar si ferm. Operatia de marire sani are loc la Clinica ARK în București - Dorobanți-Primăverii (între Aviatorilor și Floreasca).


Marirea sanilor / Augmentarea mamara

Augmentarea mamara este interventia chirurgicala destinata imbunatatirii formei sanilor care:
- au pierdut din volum si consistenta, dupa sarcina si alaptare, in mod natural;
- au un aspect aplatizat si alungit;
- sunt dezvoltati insuficient.

Augmentarea mamara este destinata femeilor care isi doresc o imbunatatire a formei, volumului si pozitiei sanilor.

Este bine sa informati chirurgul plastician daca aveti planificata o sarcina in viitorul apropiat. Augmentarea mamara poate fi facuta in asa fel incat nu impiedica alaptarea, dar modificarile care apar in sarcina pot altera efectul unei astfel de operatii. De asemenea, trebuie discutat si daca aveti in vedere o scadere masiva in greutate. Pentru aceste motive, candidate bune pentru operatie sunt femeile normoponderale, cu sanii pe deplin dezvoltati (care si-au incheiat cresterea, motiv pentru care operatia se face dupa 18 ani) si care au o familie completa. Augmentarea mamara se practica si la femeile cu asimetrie mamara cand unul dintre sani este insuficient  dezvoltat fata de cel contralateral. Pacientele trebuie sa aiba o stare buna de sanatate, de preferinta nefumatoare, intrucat fumatul incetineste vindecarea.


Consultatie marirea sanilor / augumentare mamara

O consultatie la chirurgul plastician este primul pas pentru a descoperi cum augmentarea mamara poate ameliora aspectul sanilor.  Scopul consultatiei este de a va informa complet asupra operatiei si va include:
- o discutie asupra dorintelor si o evaluare atenta a cazului dumneavoastra;
- optiunile oferite de interventia chirurgicala;
- rezultatele posibile si eventualele riscuri, complicatii;
- tratamentul recomandat de chirurgul plastician.
Consultatia se efectueaza in cadrul sectiei de chirurgie plastica Bucuresti - Clinica ARK.


Pentru sani mariti cu succes

Starea dumneavoastra de sanatate si aspectul general pot influenta major rezultatul operatiei. Pentru ca interventia sa fie incununata de succes, este necesar ca:
- sa expuneti cu sinceritate asteptarile dumneavoastra chirurgului plastician;
- sa prezentati in totalitate istoricul dumneavoastra medical, eventuale tratamente, folosirea de suplimente alimentare, consumul de alcool, tutun sau droguri recreationale;
- sa precizati daca ati avut in familie cazuri de cancer mamar;
- sa urmati intocmai recomandarile medicului dumneavoastra.


Augmentarea mamara /marirea sanilor - opertie

Aceasta este o procedura individualizata care se poate realiza folosind o gama larga de incizii si tehnici chirurgicale. Varianta potrivita pentru dumneavoastra va fi stabilita in functie de:
- marimea si forma sanului;
- marimea si pozitia areolei;
- gradul de ptoza mamara;
- calitatea si elasticitatea pielii, excesul de piele prezent.

Incizia practicata poate fi periareolara sau inframamara, dar mai exista si abordul axilar si periombilical. Incizia inframamara se face sub san astfel incat sa fie cat mai bine mascata. Incizia periareolara se face in jurul areolei mamare, cicatricea este bine camuflata de tranzitia de la pielea sanului la cea a areolei mamare, dar orice imperfectiune in aspectul cicatricii este vizibila si are un risc crescut de a determina o pierdere a sensibilitatii  areolei mamare.

Prin intermediul acestor incizii, implantul mamar poate fi amplasat in spatele glandei mamare sau in spatele muschiului mare pectoral. Alegerea formei implantului (rotunda sau anatomica) se face in functie de conformatia dumneavoastra si implica efectuarea unor masuratori.

Imagini, poze, fotografii reale - inainte si dupa - marirea sanilor

Dr. Adrian Frunza

Doctor Adrian Frunză, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă,
specialist "marirea sanilor" Clinica ARK:

dr.AdrianFrunza@gmail.com
+40 759 012 314.
Dr. Clima

Doctor Ana Clima, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă

drclima.ana@gmail.com
+40 759 012 314.

2. Procedura medicală pentru marirea sanilor, București, Clinica ARK: