1. Liposuctie: abdominală, gușă


Despre liposuctie

Liposuctia este operatia prin care se indeparteaza o cantitate de grasime aflata in exces intr-o anumita portiune a corpului si care nu poate fi indepartata prin dieta sau prin activitati fizice. Cea mai intalnita in practica chirurgicala este liposuctia abdominală si gușă.


Operatie liposuctie / abdominală, gușă

Liposuctia consta in introducerea unor mari cantitati de solutie in tesutul adipos (intumescenta) dupa care acesta este scos. Prin introducerea acestor mari cantitati de solutie se scade sangerarea si scad riscurile acestei interventii. Dupa intumescenta grasimea este extrasa cu ajutorul unor canule metalice  de diferite diametre si lungimi, conectate la un aspirator chirurgical. Anestezia folosita este generala sau locala pentru arii mai mici potentata intravenos. Operatia de liposuctie / abdominală, gușă are loc la Clinica ARK în București - Dorobanți-Primăverii (între Aviatorilor și Floreasca).


Interventia poate dura de la o ora pana la 5 ore, in functie de numarul de zone ce trebuiesc tratate si mai putin de cantitatea de grasime extrasa. Pentru cantitati foarte mari de grasime este necesar sa realizam o autotransfuzie de sange. Cu cat cantitatea de grasime depaseste in medie 3 litri cu atat riscurile interventiei cresc.

Pacientele trebuie sa aiba o stare buna de sanatate, de preferinta nefumatoare, intrucat fumatul incetineste vindecarea.


Consultatie liposuctie pentru operatie

Starea dumneavoastra de sanatate si aspectul general pot influenta major rezultatul operatiei. Pentru ca interventia sa fie incununata de succes, este necesar ca:

- sa expuneti cu sinceritate asteptarile dumneavoastra chirurgului plastician;
- sa prezentati in totalitate istoricul dumneavoastra medical, eventuale tratamente, folosirea de suplimente alimentare, consumul de alcool, tutun sau droguri recreationale;
- sa urmati intocmai recomandarile medicului dumneavoastra.


Liposuctia /abdominală, gușă

Liposuctia este o procedura individualizata care se poate realiza folosind o gama larga de incizii  si tehnici chirurgicale.

Candidatul ideal pentru liposuctie este apropiat de greutatea ideala, doreste indepartarea grasimii din anumite zone care prin dieta si/sau activitati fizice nu poate fi indepartata, are o greutate stabila in ultimele 6 luni, pielea sa are un tonus bun, nu este „cazuta", nu prezinta vergeturi marcate, are asteptari realiste, este stabil  emotional si intelege riscurile interventiei.

Chiar daca nu indepliniti toate aceste conditii nu inseamna ca nu puteti face o liposuctie  doar ca rezutatele si satisfactia dumneavoastra nu sunt intotdeauna cele asteptate.


Operatia de liposuctie nu este o  metoda  prin care  se trateaza  obezitatea  ci o metoda de modelare a excesului de grasime din anumite zone.

Daca sunteti diabetic, fumator, aveti suferinte cardiace, renale, hepatice sau pulmonare, istoric familiar de tromembolism, riscurile interventiei sunt crescute.

Interventia chirurgicala se efectueaza in cadrul sectiei de chirurgie plastica Bucuresti - Clinica ARK.

Dr. Adrian Frunza

Doctor Adrian Frunză, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă,
specialist "liposuctie" Clinica ARK:

dr.AdrianFrunza@gmail.com
+40 759 012 314.
Dr. Clima

Doctor Ana Clima, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă

drclima.ana@gmail.com
+40 759 012 314.

2. Procedura medicală pentru liposuctie, București, Clinica ARK:


Clinică medicală CHIRURGIA SILUETEI Dorobanți-București: