1. Lifting coapse


Despre lifting coapse

Un corp tonifiat si bine proportionat este de regula asociat cu o dieta sanatoasa si un program regulat de exercitii fizice. Dar in ciuda scaderii in greutate sau efortului fizic nu puteti avea intotdeauna aspectul fizic dorit. Coapsele pot avea un contur disproportionat comparativ cu soldurile si fesele. Imbatrinirea, sarcina, fluctuatii in greutate dar si predispozitii genetice pot contribui la slaba elasticitate a tesuturilor si pot determina aspectul de falduri sau neregularitati de contur al coapselor.

Daca un program regulat de exercitii fizice asociat pierderii in greutate nu v-a ajutat sa aveti un aspect mai tonifiat, tineresc si mai bine proportionat, un lifting de coapse poate fi solutia pe
care o cautati. O astfel de operatie remodeleaza aspectul coapselor prin indepartarea excesului de piele si uneori de grasime; aceste modificari va pot imbunatati imaginea corporala si va pot da mai multa incredere in sine.


Ce este liftingul de coapse?

Liftingul coapselor este o procedura chirurgicala destinata imbunatatirii conturului coapselor. In mod obisnuit interventia modifica aspectul intern al coapselor, cel extern sau ambele prin repozitionarea tesutului de sustinere si prin rezectia surplusului de piele.

Rezultatul este un aspect mai tineresc, cu o piele mai intinsa. Multe cauze pot contribui la aparitia neregularitatilor de contur al coapselor si a excesului localizat de piele. Intre acestea enumeram:
- fluctuatiile in greutate ocazionate de sarcina;
- scaderea in greutate dupa operatiile de micsorare a stomacului;
- factori ereditari care influenteaza proprietatile elastice ale pielii inclusiv aspectul de "celulita" si depozitele localizate de grasime;
- procesul natural de imbatrinire care face ca tesuturile sa-si piarda tonusul si elasticitatea in timp;
- expunerea la soare si alti factori de mediu care contribuie la imbatrinirea prematura a pielii;
- obezitatea in copilarie si adolescenta care determina o pierdere prematura a tonusului tineresc al pielii.


Liftingul de coapse poate fi potrivit pentru cei care au o greutate constanta, adecvata inaltimii. Aceasta operatie poate fi efectuata la adulti de orice varsta care au scopuri realiste in ceea ce priveste o imagine mai buna a corpului lor. Candidatii potriviti sunt aceia care:
- au un exces de tesuturi moi la nivelul fetei interne a coapselor, fetei externe sau ambelor;
- au o buna stare de sanatate, sunt nefumatori.


Consultatie lifting coapse

O consultatie la chirurgul plastician este primul pas in a afla cum liftingul de coapse va poate imbunatati aspectul fizic. Scopul consultatiei este de a va informa complet asupra interventiei si va include:
- o discutie asupra asteptarilor si evaluarea cazului dumneavoastra;
- optiunile disponibile pentru imbunatatirea aspectului coapselor dumneavoastra;
- rezultatele asteptate, riscuri asociate, potentiale complicatii;
- varianta de tratament recomandata de chirurgul plastician.
Consultatia in vederea operatiei de lifting coapse are loc in cadrul sectiei de chirurgie plastica Bucuresti, la Clinica ARK - zin zona Dorobanți-Primăverii (între Aviatorilor și Floreasca).


Pentru lifting coapse de succes

Starea de sanatate si aspectul fizic general pot afecta major rezultatele unui lifting al coapselor. Acestea vor fi evaluate cu atentie in cadrul consultatiei. Succesul interventiei necesita ca:
- sa va impartasiti deschis asteptarile;
- sa expuneti in detaliu istoricul dumneavoastra medical, eventuale tratamente medicamentoase, folosirea de vitamine, suplimente alimentare, consumul de alcool, tutun, droguri recreationale;
- sa urmati intocmai recomandarile medicului.


Siguranta actului chirurgical de lifting al coapselor

Nu toti chirurgii care efectueaza lifting de coapse  sunt chirurgi plasticieni. Asigurati-va ca medicul dumneavoastra este membru al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania cu drept de practica recunoscut de Colegiul Medicilor din Romania.


Liftingul meu de coapse

Interventia chirurgicala va fi individualizata situatiei dumneavoastra. Astfel, vor fi tratate urmatoarele aspecte:
- zonele de piele laxa, lasata;
- depozitele localizate de grasime;
- neregularitatile de contur cunoscute ca si "celulita".

Zona tratata poate fi fata interna, cea externa a coapselor sau ambele. Liftingul coapselor este singura metoda de remodelare corporeala care poate restaura cu atata eficienta forma regiunii si  aspectul tonifiat al pielii.

Lungimea si traseul inciziei practicate depind de localizarea si gradul excesului de piele necesar a fi indepartat, dar si de preferintele personale si judecata chirurgului plastician. Pentru tratarea zonei interne a coapselor inciziile sunt practicate la nivelul regiunii inghinale putand fi extinse inferior pe fata interna a coapsei catre genunchi.

Pentru tratarea fetei externe a coapsei  este necesara prelungirea inciziei din zona inghinala catre solduri si regiunea fesiera in asa fel incat cicatricea sa fie ascunsa de catre lenjeria intima.

Folosind aceste incizii chirurgul plastician va remodela coapsele. Grasimea in exces poate fi excizata sau liposuctionata. Tesutul de sustinere va fi ranforsat, surplusul de piele va fi indepartat/ redistribuit pentru atingerea unei ameliorari a proportiilor si conturului.

Liftingul de coapse poate fi asociat cu alte interventii chirurgicale fie efectuate simultan fie separat ca de exemplu liposuctia, liftingul fesier, abdominoplastia, liftingul mamar, mamoplastia de reducere si ascensionare. Nu toti pacientii insa sunt buni candidati pentru proceduri combinate.

Rezultatele liftingului coapselor sunt vizibile imediat, cu toate ca initial se suprapun cu aparitia de echimoze sau edematierea zonei. Va fi necesar sa purtati ciorapi elastici pentru cateva saptamani dupa operatie pentru a minimaliza edemul si a sustine tesuturile pe masura ce se vindeca.

decarea  si a reduce riscul unei infectii;
- controale postoperatorii necesare.

Dr. Adrian Frunza

Doctor Adrian Frunză, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă,
specialist "lifting coapse" Clinica ARK:

dr.AdrianFrunza@gmail.com
+40 759 012 314.
Dr. Clima

Doctor Ana Clima, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă

drclima.ana@gmail.com
+40 759 012 314.

2. Procedura medicală pentru lifting coapse, București, Clinica ARK:


Clinică medicală CHIRURGIA SILUETEI Dorobanți-București: