1. Liftingul bratelor


Despre liftingul bratelor

Fluctuatiile in greutate, imbatrinirea sau chiar predispozitia ereditara pot cauza modificari ale aspectului dumneavoastra fizic pe care nu le asteptati. Intre acestea se incadreaza aspectul "cazut" al pielii bratelor. Exercitiul fizic poate imbunatati tonusul musculaturii bratelor dar nu va ajuta in ceea ce priveste excesul de piele care si-a pierdut elasticitatea sau depozitele localizate de grasime.

Daca in partea interioara a bratelor dumneavoastra se observa portiuni in care pielea este flasca, cazuta in raport cu conturul musculaturii, un lifting brahial poate fi solutia adecvata. In general, un astfel de lifting indeparteaza excesul de piele si grasime restabilind conturul natural. Rezultatul este un aspect mai tonifiat, tineresc, care va poate oferi mai multa incredere in sine. Tributul platit unei imagini mai bune este insa cicatricea de pe fata interna a bratului.


Ce este liftingul bratelor?

Liftingul bratelor este o interventie chirurgicala destinata remodelarii bratelor, in portiunea dintre axila si cot. Numita si brahioplastie, interventia este efectuata pentru:
- a indeparta pielea in exces care formeaza falduri cand bratul este departat de corp;
- a intari si a nivela tesutul de sustinere care defineste forma bratului; in plus, pot fi eliminate depozite localizate de grasime.

Modificarile corporale tratate prin brahioplastie pot aparea atat la barbati cat si la femei, de cele mai multe ori fiind datorate unei pierderi a elasticitatii pielii si tesutului de sustinere la nivelul bratelor. Pot fi datorate unei pierderi semnificative in greutate (pielea care a fost foarte intinsa si-a pierdut capacitatea de a se retracta). Se pot datora imbatrinirii, factorilor ereditari sau asocierii dintre acestea.

Un lifting al bratelor nu poate corecta musculatura detonifiata a bratelor; de fapt cei care aleg sa-si faca o brahioplastie sunt oameni cu o conditie fizica buna nemultumiti de un aspect care nu poate fi corectat prin exercitiu fizic. In general, candidatii perfecti pentru aceasta operatie sunt:
- adultii de orice varsta, normoponderali, a caror greutate este relativ stabila;
- cei cu o stare buna de sanatate, nefumatori;
- oameni cu o atitudine pozitiva si asteptari realiste fata de ceea ce le poate oferi brahioplastia.


Consultatie liftingul bratelor

O consultatie la chirurgul plastician este primul pas in a invata cum un lifting brachial va poate ajuta sa dobanditi un aspect mai tineresc al bratelor. Consultatia va include:
- o discutie asupra asteptarilor si evaluarea cazului dumneavoastra;
- optiunile disponibile pentru brahioplastie;
- tratamentul recomandat de catre chirurgul plastician.
Consultatia pentru liftingul bratelor are loc in cadrul sectiei de chirurgie plastica a Clinicii ARK București - Dorobanți-Primăverii (între Aviatorilor și Floreasca).


Pentru un lifting al bratelor de succes

Starea dumneavoastra de sanatate si aspectul fizic general pot afecta major rezultatul interventiei chirurgicale. Acestea vor fi evaluate atent in cadrul consutatiei. Succesul operatiei necesita ca:
- sa va expuneti deschis asteptarile;
- sa detaliati istoricul dumneavoastra medical, folosirea diferitelor medicamente, vitamine, suplimente alimentare, consumul de alcool, tutun, droguri recreationale;
- sa urmati intocmai recomandarile chirurgului dumneavoastra.


Siguranta interventiei chirurgicale de lifting al bratelor

Nu toti chirurgii care efectueaza interventii de brahioplastie sunt chirurgi plasticieni. Asigurati-va ca medicul dumneavoastra este membru al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania cu drept de practica recunoscut de Colegiul Medicilor din Romania.


Liftingul meu de brate

Brahioplastia este o procedura sigura care poate imbunatati semnificativ aspectul bratelor. Operatia incepe cu o incizie plasata pe fata interna a bratelor. Aceasta incizie se poate intinde de la nivelul axilei la nivelul cotului sau poate fi mai scurta.

Lungimea inciziei si traseul ei depind de localizarea si gradul excesului de piele ce trebuie indepartat, precum si de preferintele si tehnica aleasa de chirurg. Daca este necesara si indepartarea unor portiuni de grasime, aceasta este fie excizata fie tratata prin lipoaspiratie. Tesutul de sustinere este intarit si remodelat folosind fire de sutura.

Ulterior este rezecat surplusul de piele. Inciziile sunt inchise prin suturi  rezorbabile; uneori sunt folosite si fire care sunt indepartate la doua saptamani.

Dupa aceasta operatie ramane o cicatrice pe fata interna a bratului. In unele cazuri elasticitatea pielii este atat de slaba incat poate fi necesara in viitor o reinterventie.

Dr. Adrian Frunza

Doctor Adrian Frunză, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă,
specialist "liftingul bratelor" Clinica ARK:

dr.AdrianFrunza@gmail.com
+40 759 012 314.
Dr. Clima

Doctor Ana Clima, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă

drclima.ana@gmail.com
+40 759 012 314.

2. Procedura medicală pentru liftingul bratelor, București, Clinica ARK:


Clinică medicală CHIRURGIA SILUETEI Dorobanți-București: