Test EKG de efort Bucuresti


Despre test ekg de efort

Testul EKG de efort consta in inregistrarea unei electrocardiograme in mod continuu in timpul efectuarii de catre pacient a unui efort fizic sustinut, adaptat tolerantei sale.

Testul in clinica ARK se face folosind cicloergometru (bicicleta), protocolul de examinare fiind identic cu cel al testului de efort pe covorul rulant. Pacientul pedaleaza pe bicicleta si conform fiecarei trepte de efort, se ingreuneaza suplimentar pedalele astfel incat sa se intensifice efortul si sa se obtina o crestere progresiva a frecventei cardiace.

Testul se considera maximal atunci cand se atinge o anumita frecventa cardiaca calculata individual, functie de anumiti parametrii legati de pacient.

Testul aduce informatii utile in ceea ce priveste etiologia durerilor in piept, despre toleranta la efort a individului (ceea ce ajuta la luarea unei decizii in legatura cu inceperea unui program de exercitii fizice), si poate descoperi o serie de aritmii patologice induse de efort.

Este obligatorie evaluarea ecocardiografica anterior efectuarii testului intrucat exista o serie de patologii cardiace care il contraindica. De asemenea este necesara o pregatire care consta uneori in intreruperea unor medicamente cu 48 de ore inaintea testului (decizie care apartine medicului cardiolog curant).

Dr. Sabina Frunza

Doctor Sabina Frunză, medic primar cardiologie, Clinica ARK:

dr.SabinaFrunza@gmail.com
0374 043 660.

2. Procedura medicală pentru test ekg de efort, București, Clinica ARK: