Test EKG de efort Bucuresti


Despre test ekg de efort

Testul EKG de efort consta in efectuarea unei electrocardiograme in mod continuu in timpul in care pacientul desfasoara un efort fizic sustinut (pe bicicleta ergonomica), sub monitorizare tensionala.

Efortul fizic va fi crescut progresiv pana cand pacientul simte nevoia sa se opreasca, uneori pana cand apar modificari importante pe inregistrarea ECG sau din punct de vedere tensional, alteori, ideal, cand se atinge o anumita frecventa cardiaca tinta.

Testul aduce informatii utile in ceea ce priveste etiologia durerilor in piept, despre toleranta la efort a individului (ceea ce ajuta la luarea unei decizii in legatura cu inceperea unui program de exercitii fizice), si poate descoperi o serie de aritmii patologice induse de efort.

Este obligatorie evaluarea ecocardiografica anterior efectuarii testului intrucat exista o serie de patologii cardiace care il contraindica. De asemenea este necesara o pregatire care consta uneori in intreruperea unor medicamente cu 48 de ore inaintea testului (decizie care apartine medicului cardiolog curant).

Dr. Sabina Frunza

Doctor Sabina Frunză, medic primar cardiologie, Clinica ARK:

dr.SabinaFrunza@gmail.com
0374 043 660.

2. Procedura medicală pentru test ekg de efort, București, Clinica ARK: